Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ασφάλεια Αυτοκινήτου

Το νομοθετικό πλαίσιο όπως διαμορφώθηκε και ισχύει από την 5η Μαΐου 2014 ορίζει ότι η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική (Ν. 4261/2014 - ΦΕΚ Α΄ 107/5.5.2014). Παράλληλα, ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Κατάργηση της αυτόματης ανανέωσης της ασφάλισης αυτοκινήτου
  • Καταργείται αυτοκόλλητου σήματος ασφάλισης, σήματος προσωρινής ασφάλισης και βεβαίωσης ασφάλισης.
  • Θεσμική αναγνώρισης της ηλεκτρονικής επικοινωνίας ασφαλιστή - ασφαλισμένου ή τον δικαιούχο της αποζημίωσης σε όλες τις διαδικασίες.
  • Η ασφαλιστική κάλυψη του αυτοκινήτου αρχίζει αποκλειστικά και μόνο με την καταβολή των ασφαλίστρων στην ασφαλιστική εταιρία.
     

Ασφάλεια Αυτοκινήτου
 

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η ασφάλιση για την κάλυψη της Αστικής ευθύνης έναντι τρίτων από ατύχημα που μπορεί να προκαλέσει το αυτοκίνητό, είναι υποχρεωτική.

Παρά τη φύση της υποχρέωσης που πηγάζει από την ισχύουσα νομοθεσία, η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι ένα αναγκαίο καλό για τους οδηγούς και επιβάτες αυτοκινήτων, καθώς εξασφαλίζει την κάλυψη τους σε περιπτώσεις σωματικής βλάβης και υλικών ζημιών.

 

Τι σημαίνει «ασφαλίζω σωστά» το αυτοκίνητο μου;

Η ασφάλιση του αυτοκινήτου είναι μία αναπόφευκτη δαπάνη, που συχνά έχει ως αποτέλεσμα οι οδηγοί αυτοκινήτων ν’ αναζητούν την οικονομικότερη, αλλά όχι τη «σωστή» λύση ασφάλισης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συχνά οι οδηγοί να ασφαλίζουν λανθασμένα το αυτοκίνητο τους, στερούμενοι αναγκαίες καλύψεις είτε αντίθετα, ορισμένες φορές επιβαρυνόμενοι καλύψεις που δε χρειάζονται.

 

Η έρευνα αγοράς θα πρέπει πάντοτε να προηγείται της ασφάλισης, καθώς ο ανταγωνισμός των ασφαλιστικών εταιρειών συχνά προσφέρει οικονομικά πακέτα ασφάλισης. Για παράδειγμα, η παλαιότητα του οχήματος είναι καθοριστικής σημασίας για την αξία ασφάλισης του.

 

Επιπλέον, προσφέρονται ποικίλες πρόσθετες καλύψεις (π.χ. κλοπή, καιρικά φαινόμενα, θραύση κρυστάλλων κ.α.) που καλύπτουν τις ανάγκες σας ανάλογα τη γεωγραφική περιοχή διαμονής σας, το επάγγελμα σας και άλλους παράγοντες.

 

Η ασφάλιση για την αγορά νέου αυτοκινήτου πρέπει να γίνει στην αντιπροσωπεία;

 

Όχι, η ασφάλιση του αυτοκινήτου σας δεν είναι υποχρεωτική να γίνει από την  αντιπροσωπεία αυτοκινήτων από την οποία αγοράστηκε. Η επιλογή ασφαλιστικής εταιρείας και πακέτου καλύψεων είναι ελεύθερη να πραγματοποιηθεί από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

 

Ασφάλεια Αυτοκινήτου

 

Με την ασφάλιση αυτοκινήτου, παρέχεται και ταξιδιωτική ασφάλιση;

Όχι, η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι προαιρετική και αφορά οποιοδήποτε ταξίδι πραγματοποιήσετε είτε πρόκειται για αναψυχής, για σπουδές, επαγγελματικούς λόγους κα. Πρόκειται για την ασφάλιση που σας προσφέρει ταξιδιωτική βοήθεια στην Ελλάδα και το εξωτερικό 24 ώρες το 24ωρο, απρόοπτα όπως η καθυστέρηση πτήσης, η απώλεια αποσκευών και εγγράφων και άλλα, ενώ παράλληλα σας εξασφαλίζει νομική υποστήριξη εφόσον τη χρειαστείτε. Η Real Finance αναλαμβάνει την πλήρη διαχείριση κάθε έκτακτου περιστατικού για το οποίο θα κάνετε χρήση της ασφάλισης σας.

 

Με την ασφάλιση αυτοκινήτου, παρέχεται και οδική βοήθεια;

Όχι, η οδική βοήθεια είναι προαιρετική στην ασφάλιση αυτοκινήτου. Πρόκειται όμως για ένα «σύμμαχο» του οδηγού αυτοκινήτου, καθώς με εξαιρετικά μικρό κόστος –συνήθως δεν ξεπερνά τα 10€/έτος, διευκολύνει τους επιβάτες σε περίπτωση ακινητοποίησης, ατυχήματος ή βλάβης του ασφαλισμένου οχήματος.

 

Πόσο κοστίζει η ασφάλιση αυτοκινήτου;

Στη Real Finance αναζητούμε τις οικονομικότερες λύσεις για την ασφάλιση του αυτοκινήτου, αλλά παράλληλα στοχεύουμε στη σωστή ασφάλιση του με γνώμονα τις ατομικές σας ανάγκες. Ενδεικτικά, σας παραθέτουμε τον παρακάτω πίνακα τιμών:

Ε.Ι.Χ

ΜΟΤΥΣΥΚΛΕΤΑ

από 39€/ 3μηνο.*

από 23€/ 3μηνο.*

από 79€/ 6μηνο.*

από 44€/ 6μηνο.*

από156€/ χρόνο.*

από 80€/ χρόνο.*

 

*Οι προσφορές αφορούν Ε.Ι.Χ 6 φορολ. ίππων στην περιοχή του Νομού Αττικής στις 3 μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες της Ελλάδας. Για μηχανή οι προσφορές αφορούν 100 κυβικά στην περιοχή του Νομού Αττικής στις 5 μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες της Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ασφάλισης μοτοσυκλετών.

 

 

Η επιλογή αξιόπιστης και οικονομικής ασφάλισης αυτοκινήτου είναι σημαντική. Η Real Finance αναλαμβάνει να σας προσφέρει μία πλήρη και σωστή  έρευνα αγοράς για τη σωστή ασφάλιση του αυτοκινήτου σας, ερευνώντας περισσότερες από 20 ασφαλιστικές επιλογές.

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας!