Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ασφάλεια Κατοικίας / Επιχείρησης

Η ασφαλιστική μας συνείδηση είναι αναγκαία!

Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε ότι η οικονομική κρίση λειτούργησε αποτρεπτικά για την ασφάλιση κατοικίας σε μία μεγάλη μερίδα των νοικοκυριών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι ζημιές που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές να μη μπορούν να αποκατασταθούν από τους ιδιοκτήτες τους λόγω υψηλού του κόστους.

Στην πραγματικότητα όμως, η οικονομική κρίση καθιστά την ασφάλιση κατοικίας περισσότερο αναγκαία, διότι λόγω του μειωμένου εισοδήματος, ένα νοικοκυριό δε θα μπορέσει να αποκαταστήσει τη ζημιά με δικά του κεφάλαια.
 

Ασφάλεια Κατοικίας / Επιχείρησης
 

Είναι όμως το κόστος ετήσιας ασφάλισης προσιτό για ένα νοικοκυριό;

Ναι, είναι! Μπορείτε να εξασφαλίσετε ολοκληρωμένη προστασία για την κύρια ή εξοχική σας κατοικία με μόνο 1,1€ ανά τετραγωνικό μέτρο για όλο το χρόνο!

Το οικονομικό κόστος ασφάλισης μπορεί να υποστηριχθεί από πολλά νοικοκυριά, παρά τη δυσχερή οικονομική συγκυρία της χώρας και να εξασφαλίσει στον ιδιοκτήτη μία ολοκληρωμένη προστασία από φυσικές καταστροφές και φυσικά φαινόμενα!

Παράδειγμα ασφάλισης: Για κατοικία 100 τ.μ. με αξία κτιρίου 100.000€ το κόστος ασφάλιση ανέρχεται στο ποσό των από 110€/έτος.

Επιπλέον μπορείτε να εξασφαλίσετε ολοκληρωμένη κάλυψη με ασφάλιση του περιεχομένου της κατοικίας σας, μόνο με 49,99€/έτος για αξία περιεχομένου 25.000€.

Γιατί όμως να ασφαλίσω την κατοικία μου;

 • Γιατί η Ελλάδα είναι μία σεισμογενής περιοχή που πλήττεται από τακτικές μικρές δονήσεις, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις περιουσίες των ιδιοκτητών.
 • Γιατί ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες στην Ελλάδα παρατηρείται ανοδική αύξηση από πυρκαγιές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, των ισχυρών ανέμων, ακόμη και των εμπρησμών. Ιδιαίτερα οι κατοικίες που βρίσκονται κοντά σε δασικές ή αγροτικές περιοχές είναι εκτεθειμένες σε μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς.
 • Γιατί στη χώρα μας αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι καταστροφές που οφείλονται σε πλημμύρες και έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία δύναται να προκαλέσουν ανυπολόγιστη ζημιά στην κατοικία.
 • Γιατί σε περίπτωση ζημίας το κεφάλαιο που μπορεί να απαιτείται για την αποκατάσταση της ενδέχεται να είναι υψηλό για τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη.
 • Γιατί το ετήσιο κόστος της ασφάλειας κατοικίας είναι προσιτό για τα νοικοκυριά παρά την οικονομική κρίση.
 • Γιατί σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη.

 

Μπορώ να ασφαλιστεί η εξοχική κατοικία, χωρίς να έχει ασφαλιστεί η κύρια;

Ναι, μπορεί να ασφαλιστεί κατά περίπτωση. Ορισμένες από τις προϋποθέσεις ασφάλισης καθορίζονται από τη γεωγραφική της τοποθεσία (αν βρίσκεται κοντά σε θάλασσα ή δάσος), τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και από το αν επιβλέπεται από κάποιον ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μπορώ να ασφαλίσω επιχείρηση;

Ασφαλώς. Η ασφάλιση της επιχείρησης όχι μόνο είναι εφικτή, αλλά, αποτελεί μια επένδυση που μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για το μέλλον της. Η ασφάλιση του επαγγελματικού χώρου από τον οποιονδήποτε κίνδυνο εσείς κρίνεται ότι διατρέχει η επιχείρηση σας, είναι αναγκαία προκειμένου να προστατευθεί η περιουσία που αποκτήθηκε με μόχθο.

Ποικίλες διαφορετικές καλύψεις μπορούν να εγγυηθούν την προστασία του περιεχομένου της επιχείρησης, του ανθρώπινου δυναμικού και των πελατών της. Η προστασία από τον κίνδυνο πυρός, ασφάλεια καιρικών φαινομένων, κακόβουλων ενεργειών, κλοπής, σεισμών, τρομοκρατικών ενεργειών και πολλών ακόμη είναι ορισμένες από τις καλύψεις που μπορεί να σας προσφέρει η σωστή ασφάλιση της επιχείρησης.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ακόμη, ότι ένας από τους βασικότερους παράγοντες για την ασφάλιση της επιχείρησης, είναι η δραστηριότητα αυτής, καθώς καθορίζει την «επικινδυνότητα» της (π.χ. γυμναστήριο, εστιατόριο, βιβλιοπωλείο, βουλκανιζατέρ κ.α.).

Η Real Finance είναι στη διάθεση σας για να σας λύσεις όλες τις απορίες και ερευνήσει για την κατάλληλη ασφαλιστική λύση στις επιχειρηματικές σας ανάγκες.

 

Ποιες είναι οι καλύψεις που μπορώ να επιλέξω;

Η σωστή εκτίμηση του ασφαλισμένου κινδύνου είναι το κλειδί μιας σωστής ασφάλισης. Διατηρήστε την ακίνητη περιούσια σας ασφαλή είτε πρόκειται για κύρια, είτε εξοχική κατοικία, είτε επαγγελματική στέγη, χάρη στην πλήρη προστασία που σας παρέχουν τα οικονομικά προγράμματα ασφάλισης προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι η ασφάλιση θα πρέπει να προηγηθεί από την πρόκληση ζημιάς, διαφορετικά ο κίνδυνος δε μπορεί να ασφαλιστεί.

Ενδεικτικά, ορισμένες από τις καλύψεις που μπορείτε να επιλέξετε είναι οι εξής:

 • Πυρκαγιά, πυρκαγιά από δάσος, κεραυνό, έξοδα κατάσβεσης
 • Έκρηξη. Καλύπτονται και οι ζημιές του λέβητα κεντρικής θέρμανσης από έκρηξη, μέχρι του ποσού των ευρώ 3.000 για όλη τη διάρκεια ασφάλισης
 • Βραχυκύκλωμα έως του ποσού των ευρώ 3.000 ανά γεγονός και ετησίως
 • Στάσεις, απεργίες, οχλαγωγίες
 • Τρομοκρατικές ενέργειες
 • Κακόβουλες ενέργειες
 • Πλημμύρα, θύελλα, καταιγίδα, χιόνι, χαλάζι, παγετός
 • Θραύση σωληνώσεων
 • Πτώση αεροσκαφών & αντικειμένων εξ αυτών
 • Πρόσκρουση οχήματος
 • Ζημιές κλεφτών στην οικοδομή μέχρι του ποσού των ευρώ 1.500 συνολικά γιαόλη τη διάρκεια ασφάλισης
 • Θραύση καθρεπτών, κρυστάλλων θυρών και/ή παραθύρων και φωτεινώνεπιγραφών έως του ποσού των ευρώ 1.000 ανά γεγονός και ετησίως
 • Αστική ευθύνη του ασφαλισμένου για υλικές ζημιές σε ιδιοκτησίες
 • τρίτων, από μετάδοση πυρκαγιάς, έως του ποσού των ευρώ 15.000ανά γεγονός και ετησίως
 • Αποκομιδή συντριμμάτων, κατεδάφισης, συνεπεία επέλευσης ενός εκ τωνκαλυπτόμενων κινδύνων, μέχρι 10% του ασφαλισμένου κεφαλαίου, συνολικά γιαόλη τη διάρκεια ασφάλισης
 • Έξοδα αποτροπής & περιορισμού της ζημιάς μέχρι του ποσού των 5.000€ ανά γεγονός και συνολικά για όλη τη διάρκεια της ασφάλισης
 • Πτώση δένδρων ή μερών αυτών, ηλεκτρικών ή τηλεφωνικών στύλων
 • Όρος πρόνοιας μέχρι 10% του ασφαλισμένου κεφαλαίου
 • Αξία αντικατάστασης με καινούργιο
 • Προσωπική και οικογενειακή αστική ευθύνη μέχρι του ποσού των ευρώ 30.000 συνολικά για όλη τη διάρκεια ασφάλισης

Στη Real Finance αναλαμβάνουμε να σας εξασφαλίσουμε τα οικονομικότερα ασφάλιστρα!

Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε για τα ασφαλιστικά προγράμματα της Real Finance και σας εγγυόμαστε τις οικονομικότερες λύσεις της ασφαλιστικής αγοράς!


Ασφάλεια Ενυπόθηκης Κατοικίας

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 462 της Τράπεζας της Ελλάδος (διαβάστε την εδώ), με τη σύναψη ενός στεγαστικού δανείου, είναι υποχρέωση του δανειολήπτη προς την τράπεζα να ασφαλίσει το ακίνητο που αγοράζεται. Οι ασφαλιστικές καλύψεις που ζητούνται από την εκάστοτε τράπεζα, ενδέχεται να διαφέρουν, με συνηθέστερες τις καλύψεις που αφορούν τον κίνδυνο πυρός και σεισμού.

Ακόμη, η Εγκύκλιος διευκρινίζει ρητά ότι ο δανειολήπτης δεν είναι υποχρεωμένος να ασφαλίσει στην τράπεζα που του χορηγεί το δάνειο, την ασφάλιση της κατοικίας του. Έχει το δικαίωμα να επιλέξει ελεύθερα την ασφαλιστική εταιρεία που επιθυμεί, εφόσον το ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα πληροί τις καλύψεις που αναφέρονται στη δανειακή σου σύμβαση. 

Τι ισχύει σε περίπτωση που έχω ήδη ασφαλιστήριο από την τράπεζα;

Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που έχετε ήδη ασφαλιστήριο συμβόλαιο μέσω της τράπεζας από την οποία σας χορηγήθηκε το δάνειο. Έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε όποια ασφαλιστική εταιρεία επιθυμείτε! Εάν επιθυμείτε να ασφαλίστε την κατοικία σας σε άλλη εταιρεία, προκειμένου να εξασφαλίσετε οικονομικότερα ασφάλιστρα και ολοκληρωμένη προστασία, επικοινωνήστε μαζί μας!

Ποιο είναι το κόστος της βασικής ασφάλισης για ενυπόθηκη κατοικία;

Τα ασφάλιστρα για την προστασία της κατοικίας σας από τους βασικούς κινδύνους, πυρκαγιάς και σεισμού, είναι προσιτά ακόμη και σε χαμηλόμισθα νοικοκυριά. Μόνο με 1€ ανά 1000€ ασφαλιζόμενο κεφάλαιο μπορείτε να εξασφαλίσετε το βασικό πακέτο καλύψεων ή/και να προσθέσετε τις προαιρετικές καλύψεις που εσείς έχετε ανάγκη (π.χ. βραχυκύκλωμα, σωληνώσεις, πλημμύρα, κλοπή, αστική ευθύνη για υλικές ζημιές έναντι τρίτων κ.α). Παράδειγμα: Για ακίνητο 100 τ.μ. και ασφαλιζόμενο κεφάλαιο ύψους 100.000€, το ασφάλιστρο διαμορφώνεται από 100€/έτος.

Η Real Finance σας εγγυάται ότι θα πραγματοποιήσει τη σωστή έρευνα για να εντοπίσει τις ανάγκες της κατοικίας σας και θα σας προτείνει το κατάλληλο πρόγραμμα ασφάλισης. Μπορείτε να ενημερωθείτε για περισσότερα σχετικά με την ασφάλιση κατοικίας σας εδώ.

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας!