Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αγορά Κατοικίας

Αγορά Κατοικίας

Ο συνηθέστερος σκοπός για τη χρηματοδότηση ενός στεγαστικού δανείου, είναι η αγορά κατοικίας. Ειδικότερα, αποτελεί το 80% των νέων στεγαστικών δανείων που εκδίδονται τη δεδομένη στιγμή στην τραπεζική αγορά.

Η αγορά κατοικίας αποτελεί μία συμφέρουσα και μακροπρόθεσμη επένδυση για εμάς και τα παιδιά μας. Σήμερα, η αγορά ακινήτου συνεχίζει να αποτελεί μία επένδυση που αποδίδει υπεραξία στον αγοραστή, ειδικότερα εξ αιτίας των πολλών ευκαιριών που παρουσιάζονται στις τιμές πώλησης ακινήτου, κάτι το οποίο δε συναντάμε στις τιμές ενοικίασης. Έτσι, πέρα από το γεγονός ότι η τιμή αγοράς ενός ακινήτου είναι ευκολότερα διαπραγματεύσιμη από αυτή της ενοικίασης, η ενοικίαση δεν προσφέρει κανένα απολύτως πραγματικό όφελος στον ενοικιαστή και την οικογένεια του, αφού δε συνιστά μία επένδυση για το μέλλον.

Ως πρώτη κατοικία, εννοείται η κατοικία που δηλώνει κάποιος ως βασικό του σπίτι, χωρίς αυτό να συνεπάγεται απαραίτητα ότι το απέκτησε πρώτο χρονικά. Για παράδειγμα, ένας πολίτης μπορεί να διαθέτει ως βασική κατοικία, ένα εξοχικό, ένα άλλο ακίνητο προς ενοικίαση κ.τ.λ. Η πρώτη κατοικία θα είναι εκείνη την οποία έχει δηλώσει ως βασική και από την οποία, θα επωφελείται προνομίων και φοροαπαλλαγών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας!