Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

S47 το τελευταίο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα εγγυημένου επιτοκίου υψηλής απόδοσης

S47 το τελευταίο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα εγγυημένου επιτοκίου υψηλής απόδοσης

S47 το τελευταίο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα εγγυημένου επιτοκίου υψηλής απόδοσης

Γράφει ο Τόγιας Κωνσταντίνος, Διευθυντής Ιδιωτική-Σύνταξη.gr

Το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της Εθνικής Ασφαλιστικής αποτελεί σήμερα το τελευταίο πρόγραμμα της γενιάς των παραδοσιακών αποταμιευτικών-συνταξιοδοτικών εγγυημένου επιτοκίου υψηλής απόδοσης.

Η έναρξη αυτής της γενιάς συμβολαίων ξεκινά αρκετά έτη πριν με την εγγυημένη απόδοση τότε να κυμαίνεται στο 3.5%. Σήμερα ωστόσο η ρευστότητα της αγοράς επενδύσεων έχει οδηγήσει στη σταδιακή μείωση των επιτοκίων. Αξίζει να σημειωθεί οτι οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες έχουν ήδη αποσύρει τις εγγυήσεις ή διατηρούν ένα ελάχιστο εγγυημένο επιτόκιο της τάξης του 1%.

Η απόδοση του εγγυημένου τεχνικού του επιτοκίου σήμερα είναι στο 2.5% και είναι το υψηλότερο της ασφαλιστικής αγοράς. Παράλληλα ο ασφαλισμένος διατηρεί τη συμμετοχή του σε υπεραποδόσεις πέραν του 2.5% με μερίσματα όταν η πορεία των αποδόσεων ξεπεράσει το εγγυημένο επιτόκιο.

Είναι μόνο λοιπόν το εγγυημένο επιτόκιο που κάνει τη διαφορά;

Το επιτόκιο δεν είναι το μόνο, είναι η φύση του συμβολαίου που κάνει τη διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα συνταξιοδοτικά που η απόδοσή τους ρυθμίζεται βάση της πορείας των χρηματαγορών, και η φύση αυτή είναι η υψηλή αφορολόγητη απόδοση και η σίγουρη εγγυημένη πρόβλεψη για το μέλλον του ασφαλισμένου. Δεν υπάρχει άλλο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που να παρέχει με δέσμευση συμβολαίου υψηλότερες εγγυημένες τιμές για εφάπαξ και σύνταξη. Αυτή του η διαφοροποίηση είναι που το κάνει το ιδανικό πρόγραμμα για το σχεδιασμό αξιόπιστων και βάσιμων συνταξιοδοτικών εκθέσεων.

Φορολογία;

Οι τόκοι των τραπεζών φορολογούνται με 15% το ίδιο συμβαίνει και με τους τόκους από τα λοιπά συνταξιοδοτικά –αποταμιευτικά συμβόλαια που η απόδοσή τους κρίνεται βάση της πορείας των χρηματαγορών(ΟΣΕΚΑ). Τα συμβόλαια αυτά διατηρούν ένα χαμηλό εγγυημένο επιτόκιο της τάξης του 1% πέραν του οποίου οι αποδόσεις φορολογούνται με 15% με απευθείας παρακράτηση από την ασφαλιστική εταιρία ενώ παράλληλα δηλώνονται στο Ε1, που σημαίνει ότι συμπληρώνουν τεκμήριο αλλά και συνυπολογίζονται στο φόρο αλληλεγγύης. Το S47 της Εθνικής με το υψηλό εγγυημένο επιτόκιο δίνει τεράστιο πλεονέκτημα στον ασφαλισμένο λόγω του αφορολόγητου του χαρακτήρα εξαιτίας του υψηλού εγγυημένου του επιτοκίου.

Και δεν είναι μόνο αυτό, υπάρχει και το επιτόκιο συνταξιοδότησης

Με απόδοση 2% εγγυημένη, που σημαίνει ότι τα χρήματα του ασφαλισμένου που παραμένουν στην ασφαλιστική συνεχίζουν να του αποδίδουν κάθε χρόνο. Δεν υπάρχει τράπεζα που να παρέχει παρόμοια επιτόκια με τέτοιες μακροχρόνιες δεσμεύσεις (ισόβιες) για τον ασφαλισμένο).

Διακοπή συμβολαίου

Παρέχει τις υψηλότερες αξίες εξαγοράς σε περίπτωση διακοπής του συμβολαίου, παύσης δηλαδή από τη μεριά του ασφαλισμένου ο οποίος εξασφαλίζει υψηλή επιστροφή εισφορών με τη χαμηλότερη επιβάρυνση.

Εξασφαλίζει ένα αποδοτικό περιβάλλον για τα χρήματα σας μακροχρόνια που καμία τράπεζα δε μπορεί να παρέχει

Διατηρώντας ο ασφαλισμένος το δικαίωμα να ενισχύει την αποταμίευσή του με έκτακτες καταβολές εξασφαλίζει και για αυτές την υψηλή εγγυημένη απόδοση του 2.5% δημιουργώντας έτσι ένα περιβάλλον υψηλής εγγυημένης αποδοτικότητας, την ώρα που τα επιτόκια μειώνονται και οι εγγυήσεις αποσύρονται.

Μειονέκτημα;

Μόνο ένα αν θεωρείται μειονέκτημα ότι δεν παρέχεται η δυνατότητα μείωσης του ποσού των περιοδικών εισφορών εφόσον απαιτηθεί στο μέλλον, έτσι θα πρέπει εξ αρχής ο ασφαλισμένος να επιλέξει με προσοχή το ποσό των εισφορών του ώστε αυτό να είναι βιώσιμο εξ αρχής. Το συμβουλευτικό αυτό ρόλο ωστόσο αναλαμβάνει ο ασφαλιστικός σύμβουλος με την εκπόνηση της συνταξιοδοτικής έκθεσης. (Διαβάστε περισσότερα εδώ). Ο λόγος που δε προβλέπεται είναι ότι στη πράξη οι ασφαλισμένοι τείνουν να εξαγοράζουν το συμβόλαιό τους παρά να μειώνουν τη δόση τους σε περίπτωση δυσκολιών που δε μπορούν να υπερκαλυφθούν.

S47 από την Εθνική Ασφαλιστική για όσους αναζητούν εγγυημένες τιμές για σύνταξη και εφάπαξ με ασφάλεια, δίχως ρίσκο και δίχως εξάρτηση απο τη πορεία των χρηματαγορών, αφορολόγητα και αξιόπιστα.

Χαρακτηριστικά:

Επιτόκιο 2.5% εγγυημένο για την αποταμιευτική περίοδο και 2% για τη συνταξιοδοτική
Ελεύθερη επιλογή σύνταξης και εφάπαξ
Ελεύθερη επιλογή ηλικίας συνταξιοδότησης
Ελάχιστη διάρκεια 10 έτη
Ελάχιστη εισφορά 50€ /μήνα
Επιλογή ανάμεσα σε σύνταξη προκαθορισμένου χρόνου 10, 15, 20 ,25 έτη ή ισόβιας σύνταξης ακόμη και ισόβιας μεταβιβαζόμενης σε τρίτο πρόσωπο
Εγγυημένη περίοδος καταβολής της σύνταξης στην οικογένεια του ασφαλισμένου σε περίπτωση θανάτου του κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης
Επιστροφή των εισφορών σε περίπτωση θανάτου κατά την αποταμιευτική περίοδο σε ορισμένους δικαιούχους
Έκτακτες καταβολές που συμπεριλαμβάνονται στην υψηλή εγγυημένη απόδοση 2.5%, μέχρι 5 φορές το συνολικό ποσό των εισφορών κάθε έτος, με ελάχιστο ποσό τα 1000€ και μέχρι 3 έτη πριν τη λήξη του συμβολαίου του.
Σταθερές εισφορές ή επιλογή ετήσιας αναπροσαρμογής 3%
Αφορολόγητη σύνταξη και εφάπαξ, μη δήλωση του ποσού στο Ε1, δεν συνυπολογίζονται στο φόρο αλληλεγγύης.
Δυνατότητα πρόσθετης ασφάλισης, Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρων με κάλυψη των εισφορών του ασφαλισμένου απο την ασφαλιστική εταιρία σε περίπτωση αναπηρίας με 67%.

Παρόμοιο πρόγραμμα μπορεί να θεωρηθεί μόνο αυτό της Eurolife με τεχνικό επιτόκιο 2% ωστόσο και εδώ το εγγυημένο εφάπαξ που εξασφαλίζει ο ασφαλισμένος είναι μειωμένο έως και 64% σε σχέση με της Εθνικής μιας και που η κατεύθυνση της εταιρίας είναι η αγορά μερισμάτων για τον ασφαλισμένο τα οποία ωστόσο αποδίδουν εφόσον επιτύχουν απόδοση άνω του 2% το όποιο όπως και αναφέραμε φορολογούνται και δεν του εξασφαλίζουν περαιτέρω εγγυημένη σύνταξη και εφάπαξ.

Ο λόγος της παρουσίασης του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ενημέρωση και η δημιουργία μέτρων σύγκρισης για τον ενδιαφερόμενο ώστε να μπορεί να συγκρίνει με γνώση.

Μπορείτε να λάβετε οποιαδήποτε προσφορά σύνταξης από οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρία, από καμία ωστόσο δε θα λάβετε υψηλότερο εγγυημένο εφάπαξ και σύνταξη, καθώς και τόσα πλεονεκτήματα συγκεντρωτικά.

Είμαστε στη διάθεσή σας για το σχεδιασμό του δικού σας συνταξιοδοτικού πλάνου με εργαλείο το καλύτερο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα του σήμερα και κατά πάσα πιθανότατα και του αύριο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε καθώς και την έκδοση προσφοράς συνταξιοδότησης στο 210-57 11 918|email: info@idiotiki-syntaxi.gr

Η πλατφόρμα μας σας δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να συμπληρώσετε online την ειδική φόρμα σχεδιασμού αποταμιευτικού – συνταξιοδοτικού προγράμματος που έχουμε σχεδιάσει ειδικά για τους χρήστες μας και εμείς θα σχεδιάσουμε για εσάς την ιδανική προσφορά.

Πηγή
Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας!