Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Προς κατάργηση πολεοδομική και άδεια οικοδομής

Προς κατάργηση πολεοδομική και άδεια οικοδομής

Προς κατάργηση πολεοδομική και άδεια οικοδομής

Τέρμα στην ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών, φιλοδοξεί να θέσει το Υπουργείο Εσωτερικών, με τον θεσμό της άδειας αναπτύξεως, η οποία θα αντικαταστήσει την πολεοδομική και την άδεια οικοδομής, που απαιτούνται για την ανέγερση ενός ακίνητου. 

Στις διαδικασίες εισαγωγής του νέου θεσμού αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, στη συνάντηση που είχε με την επιτροπή εσωτερικών της Βουλής, την πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. 

Μέχρι το Σεπτέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη που διενεργούν εμπειρογνώμονες από την Αυστρία και η οποία θα υποδείξει τον τρόπο έκδοσης αυτών των αδειών. 

"Το θεσμικό όντως επιλύεται μέσω των νομοσχεδίων τα οποία είναι κατατεθειμένα και αφορούν τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αλλά είναι ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο, δύσκολο, τεχνικό θέμα το να ενοποιηθούν δύο άδειες, δεν είναι εύκολο εγχείρημα και είναι εκεί που χρειάζεται και η συνδρομή των ξένων", εξήγησε ο κ. Πετρίδης. 

Οι βουλευτές Ελένη Μαύρου και Νίκος Νουρής χαιρέτισαν την εξέλιξη τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ακόμα μία προσπάθεια πάταξης της γραφειοκρατίας. 

Πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών παραμένει η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, και ο Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε πως η διαδικασία θα συνεχιστεί από εκεί όπου την άφησε ο προκάτοχος του. 

Ο κ. Πετρίδης, αναφέρθηκε και στο θέμα της διαχείρισης των παραλιών, λέγοντας πως η ευθύνη θα πρέπει να περάσει στο Υφυπουργείο Τουρισμού, λέγοντας πως θα  πρέπει να αναθεωρηθούν αυτές οι νομοθεσίες, ώστε να συνάδουν με την τουριστική Κύπρο του 2017 κι όχι με την αποικιοκρατική Κύπρο του 1950, αλλά θεσμικά θα πρέπει να υπάρχει ένας αρμόδιος.

Αναφορά έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών και για το θέμα της στεγαστικής πολιτικής τονίζοντας ότι θα πρέπει να είναι ενιαίοι οι διάφοροι σχεδιασμοί.

Πηγή
Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας!